Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 octombrie 2009

Agentia France-Presse: “Declinul economiei Statelor Unite faureste … NOUA ORDINE MONDIALA”

sursa: sacciv blog
Conform articolului US economic decline forges new world order
Criza redeseneaza harta mondiala a puterilor economice pe masura ce influenta consumatorului american scade si piete majore ivite, cum ar fi China si India preiau conducerea, au afirmat conducatori din domeniul finantelor.
“Una din mostenirile crizei poate fi o recunoastere a schimbarii puterilor economice “, a afirmat vineri in Instanbul Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, inaintea intalnirilor anuale ale Bancii Mondiale cu Fondul Monetar International.
“Previziunile recente arata ca India si China ajuta la scoaterea economiei globale din recesiune… O economie multipolara ce se bazeaza mai putin pe consumatorul american va fi in viitor o economie mondiala mai stabila“, a adaugat el.
Creditele de consum reprezinta in jur de doua treimi din activitatea economica a Statelor Unite – de departe cea mai mare economie mondiala – si expertii sustin ca scaderea cheltuielilor ar putea avea efecte radicale asupra pozitiei in lume a Statelor Unite.
Previziunile FMI de joi cu privire la economiile in curs de dezvoltare arata ca acestea ar putea creste cu 5.1 procente in 2010 – in contrast cu cresterea economiilor avansate, care va fi doar de 1.3 procente.
Economia Chinei s-a planuit ca va creste cu 9.0 procente anul viitor si a Indiei cu 6.4 procente – cu mult mai mult decat cresterea economiei Statelor Unite, care este de 1.5 procente.
“Mecanismul american nu mai este la fel de puternic precum era in trecut“, a spus Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, intr-un discurs in care a cerut ca pietelor in curs de dezvoltare sa li se acorde mai mult credit in deciziile FMI.
“Economiile in curs de dezvoltare devin din ce in ce mai mult partenerii adevarati“, a afirmat acesta.
In dezbaterea BBC World in legatura cu criza, dezbatere ce a avut loc in Instanbul, Niall Ferguson, un profesor de administrare de afaceri de la Scoala de Afaceri Harvard din Statele Unite, declara urmatoarele: “Criza a accelerat o schimbare a vestului cu estul“.
“Acest lucru inseamna o rebalansare nu numai din punct de vedere economic …. ci si geopolitic, lucru ce, cred eu, ii infurie pe anumiti oameni“, a afirmat Ferguson.
“In viitorul previzibil, Statele Unite vor creste cu o rata mult mai scazuta in timp ce China va creste cu o rata mult mai mare“, a adaugat el.
Aceasta schimbare va avea efecte pe termen lung in intreaga lume.
Economistii FMI afirma ca, in America Latina criza afecteaza in mod diferit tarile in functie de cat de dependente sunt acestea de Statele Unite (ca Mexicul, de exemplu) sau de China (ca Brazilia).
“Daca nu ar fi fost China, noi nu am fi avut o crestere pozitiva in Brazilia in al doilea trimestru “, a afirmat Ilan Goldfajn, economistul sef al bancii braziliene Itau Unibanco, la o conferinta organizata in Instanbul.
Goldfajn a afirmat ca lumea ar trebui acum sa inceapa sa “oscileze in jurul Asiei“.
Merek Belka, directorul departamentului european al FMI, a avertizat ca, in orice caz, pentru tarile europene, “cererea din Asia nu este suficienta – redresarea ramane pe umerii consumatorilor si investitorilor europeni.“
Aceasta rasturnare a situatiei schimba de asemeni si institutiile, iar grupul G20 al economiilor dezvoltate si in curs de dezvoltare se va schimba in forumul principal al politicii economice internationale si va intari FMI ca fiind garantul stabilitatii globale.
FMI a ajutat tari din intreaga lume in ultimele luni si membrii sai i-au triplat resursele de creditare la 750 miliarde de dolari (515 miliarde de euro).
Strauss-Kahn are inca si mai multe planuri ambitioase si cauta mai multe fonduri pentru a intari rolul FMI de creditor global ca ultima solutie.
“Tinta noastra este stabilitatea financiara si economica“, a afirmat acesta intr-un discurs in Instanbul, unde a conturat planuri pentru a rezolva dezechilibrul economiei globale.
Summitul G20 de luna trecuta din orasul american Pittsburgh a fost de acord de asemeni sa acorde mai multe voturi economiilor in curs de dezvoltare din FMI si Banca Mondiala – ceea ce reflecta de asemeni schimbarea dintre puteri.
Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, a argumentat de asemeni ca dezvoltarea tarilor in curs de dezvoltare din Sud Estul Asiei, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa ar trebui vazuta ca viitoul “motor de crestere“, mai degraba decat caritatea din partea natiunilor bogate.
Intr-un interviu recent din Washington, Zoellick a afirmat: “Vechea ordine a economiei internationale s-a luptat sa tina pasul cu schimbarea inainte de criza… Este vremea sa intelegem si sa mergem mai departe.“
Acum peste un an, noi cei ce vorbeam despre NOUA ORDINE MONDIALA eram etichetati ca indivizi ce bat campii cu „teoria conspiratiei”. Acum, mai marii zilei, vorbesc tot mai des pe fata despre ea … Cititi va rog si:
SISTEMUL LUCREAZA: la Montreal a inceput conferinta “Adapting to a New World Order” (Adaptarea la o NOUA ORDINE MONDIALA)
Revenind la articol, intr-adevar, comunicatul preliminar pregătit de G20 arată şi că liderii celor mai puternice economii ale lumii au convenit ca şeful FMI să fie selectat în funcţie de calificări, şi nu de naţionalitate, decizie semnificativă din moment ce şeful FMI a fost întotdeauna european, iar cel al Băncii Mondiale american:
Unul din efectele declansarii artificiale a crizei: G 20 va modela NOUA ORDINE economica MONDIALA
Aceasta este insa o minciuna, pentru ca au fost aproape toti … evrei. Cititi va rog si:
Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA
Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2): FMI (Fondul Mondial International)
Despre personajele si organizatiile din articol, cititi va rog mai multe detalii la:
Personalitati si organizatii: evreul ROBERT ZOELLICK
Presedintele Bancii Mondiale, evreul Robert Zoellick: “Ce-i mai rau, va urma de acum incolo”
Presedintele Bancii Mondiale, evreul Robert Zoellick, propune folosirea FMI si a Bancii Mondiale pentru crearea unei NOI AUTORITATI GLOBALE
Personalitati si organizatii: evreul DOMINIQUE STRAUSS-KAHN
Directorul FMI, evreul Dominique Strauss-Kahn: “Situatia economiei mondiale este cumplita, exista riscul tulburarilor sociale si chiar al razboiului”
Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”
Iata cum, cele ce le avertizam acum peste un an, incep sa prinda contur:
• Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE
Ca de fiecare data in istoria moderna, ELITELE reale au declansat voit o criza, pentru a veni apoi tot ei cu „solutiile”. Dar nu s-a terminat … Ce-i mai rau, de abia acum urmeaza …
Ati observat de la ultimul G 20 incoace o intentie de „predare a stafetei”? Aceasta deoarece Federal Reserve, FMI, BANCA MONDIALA si intregul sistem financiar-bancar va reprezenta imaginea NOII ORDINI MONDIALE, dar nu cea reala … Pentru a intelege insa care este planul, cititi va rog articolul:
Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”
Inchei citand pe Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în Council on Foreign Relations timp de 15 ani:
“Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“
Cititi va rog si:
COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS, istoric si lista membrilor (A-D)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu